Skip to main content

1 Message

 • 

160 Points

Wed, Dec 25, 2019 5:32 PM

No sound on video clips

Clicking on a trailer or movie clip, it’s a 50/50 shot I’m getting sound. The latest clip I tried to view is 1917- the directors view (not the actual movie trailer) which plays out no sound.

0

Responses

Employee

 • 

944 Messages

 • 

41.6K Points

9 months ago

Hi Robert,

I'm sorry to hear that you're experiencing issues watching videos on your IMDb app. So that we can investigate further, can you please provide us with the following information?
  • Device model
  • OS version number
  • IMDb app version number
  • Example list of videos where you have experienced this issue
  • Example list of videos which you were able to play without issue
Thanks in advance. We look forward to assisting you further.

3 Messages

 • 

152 Points

Hi all..hope this helps everyone...

I just uploaded more demo reels to my IMDb profile page and now have 5 videos and 1 Trailer. All play fine on IMDb PRO site. - However on the normal IMDb site (yellow button) when I try to play the videos from the page the videos play but the player defaults to NO SOUND (the speaker shows a 'x'at bottom of video sound player). If I click on the 'x' the sound works fine.

But is there some way to alter the DEFAULT to PLAY sound normally on 'normal' IMDb site (like it does on IMDb PRO) so I dont have to take it off mute/no sound every time to hear it?  - PS My computer PC sound is ON all the time (not muted) so the problem would seem to be something to do with IMDb site Player ... I am using Windows XP and Firefox browser on 32bit (yeah I know its a dinosaur :!! :))

Try these links to my page:
https://www.imdb.com/name/nm0101228/ - Normal IMDb (sound is OFF by default with 'X' by speaker logo on bottom of IMDb player.
https://pro.imdb.com/name/nm0101228/ - IMDb PRO - All videos play fine. Sound is 'ON' by default.

I have been a Pro User ion IMDb for many years but never noticed this until recently..

Look forward to comments...

Happy New Year to all...
..
David Bowles

2 Messages

 • 

150 Points

I'm so excited to get to watch Lost. However, there's No Sound! Everything else works fine. Even the commercials, Not the program.

2 Messages

 • 

150 Points

I read some of the other comments and I hit "Audio, then changed to "stereo" and the sound started working. Hope this helps.

Employee

 • 

944 Messages

 • 

41.6K Points

9 months ago

Thank you both for the additional information. I've forwarded this to our engineering team to investigate further.

We'll update this thread as soon as we receive further information.

Thanks in advance for your patience.

4 Messages

 • 

152 Points

9 months ago

This reply was created from a merged topic originally titled Trailers now have muted volume and no "X" to close and go back to the relative fi....

Trailers now have muted volume and no "X" to close and go back to the relative film necessitating use of the back button. Why?

Employee

 • 

944 Messages

 • 

41.6K Points

9 months ago

Thanks everyone for your feedback.

I've confirmed with our engineering team that at this time, the updates to the video pages are working as intended. In order to play the audio for the video, simply select the volume icon to unmute the audio.

I've forwarded this feedback to the appropriate team, and have updated this post to an "Idea" thread where this feedback can be reviewed by other IMDb staff and users. 

Please let us know if we can offer any further help.

4 Messages

 • 

152 Points

You've obviously missed the point of my initial comment. To reiterate: up until a few days ago, when you went to play a trailer it played normally. Then things changed. When playing a trailer the audio was pre-muted. In other words, you had to click on the speaker icon to get sound. This was Not and is Not as you say "video pages working as intended". This was either a glitch or an unintended tweak. It is totally unrealistic for a person to play a trailer and have to click on the speaker icon in order to hear it. It now appears this has been corrected and things are back to normal.  

2 Messages

 • 

82 Points

9 months ago

This reply was created from a merged topic originally titled Why is the sound OFF when starting a trailer - don't you think I wanna listen to ....

trailers from a view days on start without sound - super anoying - and I cannot adapt to the scree without scrolling - not cool.

2 Messages

 • 

82 Points

9 months ago

This reply was created from a merged topic originally titled No Sound.

In the past 24 hours I can not get any sound when playing trailers on IMDB website.. I can get sound on all other websites . Does anyone else have this problem ?

1 Message

 • 

60 Points

8 months ago

It has become a giant pain to watch trailers on IMDB. It is counter intuitive to have to enable the volume EVERY time on something you expect to have volume as soon as you click it. Please make the volume on by default. If i want it off I will turn it off.

1 Message

 • 

80 Points

8 months ago

No sound on trailers all of a sudden and no icons or controls on bottom of videos??

1 Message

 • 

80 Points

My problem is the same as Jostian, went to IMDB for a trailer and there's no sound or any icons in the viewing window to enable sound. My Chromebook's sound works on Youtube, Netflix...etc.....

Employee

 • 

32 Messages

 • 

1.3K Points

Hi Jostian and Sabrina,

You should be able to enable and control the volume on the player controls. If you're using a desktop computer please hover over the video and look to the bottom of the player for the controls. If you're using a mobile browser please simply click on the video while it's playing to see the player controls.

2 Messages

 • 

102 Points

8 months ago

This reply was created from a merged topic originally titled every video I load is in mute, help?.

why do all my videos load with the volume set on mute

2 Messages

 • 

90 Points

8 months ago

Watch everyone blame this mute by default on Trump :)